Individuele begeleiding

“You can’t change the direction of the wind, but you can adjust your sails.”

Deze tekst las ik op een bank aan een rustig meer. In sommige landen is het de gewoonte dat wanneer iemand is overleden er een bank ter nagedachtenis aan diegene op een mooie plek wordt geplaatst. Op de rugleuning is een koperen plaatje bevestigd met de levenstekst.
Hoogstwaarschijnlijk zal het ooit gestormd hebben in het leven van die ene mens.
Misschien is diegene een geliefde verloren aan de dood of misschien wel aan het leven.
Misschien is diegene ziek geweest en heeft er een slopend proces plaatsgevonden.
Misschien is diegene een baan verloren of is er iets gebeurd wat heel onrechtvaardig is.

Wat is de storm in jouw leven?

Soms is er iets gebeurd waar je niets aan kon doen, waar je helemaal machteloos in bent geweest. Heb je moeite om voor jezelf op te komen? Heb je angst? Misschien word je gepest op school of op je werk?
Een storm kan hoge golven doen ontstaan. Zo hoog dat je boot ineens heel klein lijkt. Ging het in je leven eerst voor de wind, nu ben je door de zware storm je koers kwijtgeraakt. Het kan zelfs zo zijn dat je alle lijnen los wil laten zodat je stuurloos ronddrijft. Maar pak die lijnen, zet je koers uit. Je kan de richting van de wind niet veranderen, maar je kan wel je zeilen bijzetten zodat je in de goede richting verder kan.

Vanuit mijn opleiding en levenservaring wil ik je hierbij hulp aanbieden. Zowel volwassenen als kinderen en jongeren voelen zich vrij snel op hun gemak tijdens de gesprekken. Bel gerust voor een intakegesprek.
Bij elke cliënt kijk ik altijd in overleg wat voor soort hulpverlening het beste bij hem of haar past. In overleg met elkaar bespreken we de route.