Recensies

13 September 2021

Je hebt me geholpen om patronen zichtbaar te maken en ik heb nieuwe ’tools’ geleerd om goed bij mijzelf te kunnen blijven, ook in sociale interactie.

3 september 2021

Het is al drie jaar geleden dat ik mijn vrouw verloren heb. Het gemis wordt steeds erger. Rianne heeft mij geleerd hoe ik kan rouwen en hoe ik in deze situatie met alles om kan gaan.
Mijn vrouw komt nooit meer terug, maar ik heb haar een waardevolle plek kunnen geven. Dankbaar.

April 2021

In de Coronatijd werd ik heel erg somber. De therapie was grotendeels gericht op rouwbegeleiding.
Sinds het overlijden van mijn vrouw was ik heel nerveus. Ik heb oefeningen gekregen om de energie in spieren en zenuwen in balans te krijgen. Dit uitte zich in bewust ademhalen, ontspanningsoefeningen, progressieve relaxatie en meditatie. Ik ben intensief 7 weken hiermee aan ‘het werk’ geweest. Ik heb dit goed kunnen toepassen en ik ervaar meer rust. Het voedingsschema is besproken.
De somberheid zal niet gelijk weg zijn maar ik hoop dat deze op den duur minder wordt. Ik heb de kwaliteit van leven teruggevonden voor wat waard is om op te staan. 
Omdat ik DSW verzekerd ben en dit geen vergoeding biedt voor psychosociale therapie heb ik een aangepast tarief betaald.

Mei 2021

Door een heftige gebeurtenis was ik helemaal van slag. Rianne heeft mij eerst een energie-EHBO gegeven zodat ik weer in balans kwam.
Wij hebben ook gewerkt aan de pijn en hoe ik daar mee om kan gaan. In mijn familielijn heb ik ontdekt wat mijn sterke eigenschappen zijn waardoor ik meer zelfvertrouwen heb. Ook heb ik de tools ontvangen om in mijn liefdekracht verder te kunnen en wat/wie mijn bronnen van leven zijn.

Juni 2021

Door de gesprekken ben ik gaan ontdekken dat ik uit liefde ben gemaakt door God. Het geeft zelfvertrouwen door te beseffen dat ik uit liefde ben gemaakt. Ik heb mijn ziele ik ontdekt. Ik heb meer rust en zelfvertrouwen gekregen. Door ademhalingsoefeningen en rustmomenten te nemen op een dag heb ik meer energie op een dag. 

Ik heb meer balans gevonden (scheiding toegepast) tussen mijn werk en mijn gezin. Dat geeft mij meer energie en dan hou ik ook meer energie over voor het gezin. Op een dag neem ik nu meer rustmomenten tussendoor. Ook let ik meer op mijn energieniveau. Als deze op een dag lager is neem ik meer rust. 

Wat ook belangrijk is wat ik heb geleerd is om beter voor mezelf te zorgen en plezier te maken in het leven/ te genieten van het leven (tussendoor leuke dingen te doen of een uitje te plannen). Dit is niet alleen leuk voor mezelf, maar ook voor het gezin. 

Kortom een geslaagde serie gesprekken waarbij ik het nodige heb geleerd en heb weten toe te passen in mijn leven.

Juli 2021

Wij wisten hoeveel we van elkaar houden, maar soms kom je obstakels tegen die je niet zelfstandig kunt oplossen. Rianne bleek volgens internet degene te zijn die ons ook in combinatie met ons geloof verder kon helpen, maar waarbij de zorgverzekering ook goede vergoedingen geeft. Eens de stap zetten om te appen en bellen. We kregen een warm gevoel, wat elke sessie terug kwam. Ze heeft ons tegelijk begeleid en gaf ons allebei de ruimte die we nodig hadden. Ze wist precies de snaar te raken waar wij dat nodig hadden. In de sessies kwam ook het gelovig aspect mooi terug. De sessies zijn uiteindelijk zo goed uitgepakt, dat we de obstakels hebben overwonnen en tijdens de laatste sessies met Rianne konden delen dat we, mede dankzij haar steun, gaan trouwen!

Ruim een jaar heb ik last gehad van een flinke burn-out. Tijdens de psychosociale therapie bij Rianne kwam ook onverwerkt verdriet naar boven. Op een professionele, maar ook met persoonlijke, warme aandacht heb ik de ‘tools’ ontvangen waarmee ik weer verder kan. Ik vind het fijn om nog eens in de maand bij Rianne in ‘onderhoud’ te blijven.
Dhr. S
Begin december 2018 kwamen er 2 dingen (a) veel veranderingen op mijn werk en (b) problematiek rondom een familielid bij elkaar. Dit kostte mij veel energie om hier op een goede manier mee om te gaan en heb hulp gezocht bij Rianne. Met haar waardevolle tips (bijv. ‘ik wil wat ik kan’) en opdrachten (bijv. kijk in de spiegel en geef jezelf een compliment wat goed gaat) geven mij nu weer moed en kracht om verder te gaan. Dank Rianne voor je tijd, je luisterend oor en je liefdevolle steun.
Recensie van R
intake en 6 gesprekken
Ik zocht hulp bij Rianne Noordzij omdat in mijn leven zich een probleem voor deed, dat te groot voor mij was. Bovendien voelde ik me enigszins stuurloos daar ik in deze kwestie de wijsheid, liefde en steun van mijn overleden echtgenoot ontzettend miste. Het probleem, niet mijn eigen probleem maar van een dierbare, omsloot mij steeds meer en leek mijn leven over te nemen. Ik voelde angst, paniek, hopeloosheid en machteloosheid. Bij zoveel verdriet kon ik niet functioneren; het ontregelde mij. Rianne leerde mij een probleem bij de bron te laten, mij niet te laten insluiten door een probleem, maar het probleem náást mij te laten staan. Ze overtuigde mij dat ik een probleem waar ik niet verantwoordelijk voor ben en geen oplossing voor heb, los te laten. Mijn angst in te ruilen voor vertrouwen in mijn dierbare. Snakte ik eerder naar begrip, nu kan ik vanuit liefde naar mijzelf kijken, heb geen begrip van anderen meer nodig, want ik ben goed zoals ik ben. Ik kan afstand nemen en vanuit liefde naar een ander kijken; omdenken noemt Rianne dit. En ik zorg niet alleen voor een ander, maar ook voor mijzelf. En ja, deze inzichten heb ik bijna dagelijks meermalen geoefend, vijf maanden lang, om ze mij eigen te maken en met resultaat! Ik voel me rustig, vrolijker en niet meer angstig en heb vertrouwen in mijzelf en anderen. Aan het oplossen van het probleem van een dierbare draag ik graag mijn steentje bij en dat is genoeg. Dank je wel Rianne, voor de prettige, verhelderende gesprekken die wij samen voerden.
mw. H.
11 maart 2019
Geachte lezer, Mijn naam is mw. ‘t H. Ik wil Rianne Noordzij van harte aanbevelen. Ik heb haar bezocht. In december 2018 en een paar keer in het nieuwe jaar. Bij haar was ik die ik mocht zijn. Zij stelde mij vertrouwen, ik kon mijn verhaal doen, zij luistert, was begaan, ook gaf zij mij passende bijbelteksten mee, samen in geloof. Mevr. is heel lief en sociaal, als ik weer weg ging, gingen wij samen bidden. Ik voelde mij gesterkt. Ik kan nu zelf weer verder.
mw. ‘t H.
18 maart 2019